Over mezelf

Mijn naam is Jolanda Jorissen en vanaf 1994 ben ik met veel  enthousiasme groepsleerkracht geweest in de onderbouwgroepen van de basisschool. Mijn grootste passie was lesgeven in groep 3, alwaar ik de laatste 10 jaar heb gewerkt. Kind- en ontwikkelingsgericht bezig zijn, was en is mijn drijfveer.

In 2007 kwam ik in aanraking met het concept van Mediërend Leren. Daaraan gekoppeld heb ik mij verdiept in diverse theorieën van verschillende beroemde professoren uit de positieve ontwikkelingspsychologie. Vanaf dat moment ben ik ontzettend enthousiast geworden over deze denkwijze. Jaarlijks heb ik bijscholing gevolgd en heeft het mijn mens-, en onderwijsvisie sterk beïnvloed. 

Intussen heb ik mijn Master IVP (Instrumenteel VerrijkingsProgramma) van Prof. R. Feuerstein  en verschillende MISC certificaten van Prof. P. Klein behaald. Daarnaast heb ik een persoonlijke training dynamisch testen van Prof. D. Tzuriel uit Israël gehad.

Middels het Mediërend Leren werd het voor mij een uitdaging om steeds beter aan te sluiten bij de  behoefte van het kind, om zo de betrokkenheid en de leeropbrengst te vergroten.

Door al deze kennis en positieve ervaringen omtrent Mediërend Leren, heb ik me steeds meer gericht op het individuele kind met zijn specifieke behoeften en ben ik mijn praktijk JOniek begeleiding en coaching gestart.

Share